Hoe u een makelaar kiest wanneer u een huis koopt?

Hoe u een makelaar kiest wanneer u een huis koopt?

Makelaar

Bij het kiezen van een makelaar zijn er verschillende dingen waar u op moet letten. Overweeg eerst het commissietarief. Een commissiepercentage van 2% tot 4% is typisch, en is lager als een makelaar werkt onder een overeenkomst met meerdere agentschappen. Het is ook goedkoper, maar u loopt het risico vast te zitten aan één enkele agent voor de duur van het contract. Als u echter een woning verkoopt met een laag commissietarief, kan de commissie van een enkele makelaar hoger zijn dan die van u.

Ten tweede, kies een lokale agent meer info. Hoewel een makelaar misschien niet bij u in de buurt woont, is er altijd een lokale makelaar beschikbaar om last-minute bezichtigingen te doen. Ze kennen de buurt ook goed. Zij kunnen u vertellen hoeveel woningen er in de buurt op de markt staan en wie deze recentelijk heeft verkocht. Een aankoopmakelaar heeft ook toegang tot informatie over de huidige verkopersstatus. Naast het verkrijgen van de informatie van deze personen, kan een makelaar ook namens u onderhandelen met de makelaar van de eigenaar.

Ten derde is een makelaar een goede pleitbezorger voor zijn klanten. Hij of zij helpt u bij het bepalen van uw prijsklasse en de voorwaarden van een contract. De makelaar beantwoordt ook al uw vragen en helpt u bij het invullen van de benodigde papieren. Bij een stressvolle vastgoedtransactie wilt u niet overweldigd worden door al het papierwerk. Een makelaar neemt de stress uit het proces en helpt u om uw huis sneller te verkopen.

Klik op de link: https://www.beumer.nl/