Radiatorombouw – 10 tips – Verwarming – Kachel

radiator conversie

Radiatorombouw – 10 tips – Verwarming – Kachel

Om uw stoomradiator om te bouwen naar waterradiator moet u eerst een nieuwe radiator aanschaffen. Dit type radiator zou een groter kernvolume moeten hebben dan de originele. Het kernvolume is afhankelijk van waar de radiator wordt geïnstalleerd. U kunt 1,5 tot 2 keer het oorspronkelijke kernvolume gebruiken. Na aanschaf van een nieuwe radiator moet u deze installeren radiator ombouw. Nadat u de installatie hebt voltooid, zou u deze in uw oude auto moeten kunnen gebruiken.

Ook geborgen radiatoren vindt u voor een lage prijs bij een schroothoop. Ze hebben een beetje elleboogvet nodig om ze weer aan de gang te krijgen. Deze oude radiatoren kunnen worden opgeknapt door een hierin gespecialiseerd bedrijf. Het is de moeite waard om te overwegen dat geborgen radiatoren problemen kunnen hebben en mogelijk moeten worden vervangen door een gekwalificeerde technicus. Het kan moeilijk zijn om een hoogwaardige geborgen radiator te vinden. Sommige bedrijven hebben deze oude radiatoren echter voor klanten gerehabiliteerd.

Bij het ombouwen van een stoomradiator naar een warmwaterradiator is het essentieel om het verschil tussen de twee soorten systemen te begrijpen. Eén type conversiesysteem gebruikt één leiding en een warmwaterradiator gebruikt er twee. Op deze manier is de conversie eenvoudiger en kosteneffectiever. In beide gevallen moet u rekening houden met het bestaande type stoomradiator en de EDR (Equivalent Direct Radiation) meten om te zien of deze het gebouw kan verwarmen wanneer er warm water doorheen stroomt.

Voor meer informatie klik je hier: https://radiatorombouwopmaat.nl/